Vypěstujte si superpotravinu. Zelený ječmen sklidíte za deset dní

Superpotravinu si můžete vypěstovat doma
 

Superpotraviny zažívají v poslední době velký boom. Neobsahují chemii a tělu prospějí více než většina pilulek zakoupených v lékárně. Zelený ječmen si můžete vypěstovat během pár dnů.

Mladý ječmen je řazený do skupiny zelených potravin, které mají zázračné účinky na chod lidského organismu. Společně s chlorellou a spirulinou ho odborníci nazývají superpotravinou. Tyto potraviny by se měly v budoucnosti stát náhradou pilulek, které pořídíte v lékárně, ale jejich obsah je ve značné míře tvořený chemickými přípravky. Superpotraviny se pěstují pod přísným dohledem, aby se docílilo co nevětší kvality.

Zelený ječmen obsahuje: chlorofyl, bílkoviny, cukry, vitaminy, minerály, aminokyseliny

Tělo se dokáže léčit samo, mladý ječmen proces nastartuje

Pokud má vaše tělo silnou imunitu, dokáže nepříznivé látky samo odbourávat. Procesu je možné pomoci doplněním prospěšných látek, které obsahuje právě zelený ječmen.

Zelený ječmen je bohatý na vitaminy, obsahuje vysoký podíl vitaminu B, C, E, K, H a také betakaroten, z kterého se v těle vytváří vitamin A. Ze skupiny vitaminu B obsahuje cholin, který pozitivně působí na nervový systém a je považovaný za silného pomocníka v předcházení Alzheimerovy choroby. Ve výčtu nesmíme zapomenout ani na minerály, jako jsou železo, draslík, vápník, měď, fosfor nebo hořčík.

Výhonky zeleného ječmene usušte a semelte.

Jednu malou lžičku sušeného ječmene zalijte 200 ml studené vody a ihned vypijte.

Nejen květiny, ale i lidský organismus potřebuje chlorofyl

Zelený ječmen obsahuje zelené barvivo, které je nepostradatelné při fotosyntéze – chlorofyl. Není ale jen vzpruhou pro rostliny, ale i pro naše tělo. Chlorofyl urychluje průběh zánětlivých procesů, zlepšuje metabolismus, podporuje přenášení kyslíky v krvi, čímž pomáhá k její tvorbě a k lepšímu stavu srdce, cév.

Právě díky chlorofylu se doporučuje používat ječmen při dietách a při detoxikačních kúrách.

Mladý zelený ječmen si můžete koupit v obchodech se zdravou výživou. Nabízí ho ve formě prášku nebo v podobě kapslí. Můžete si ho ale klidně vypěstovat doma, a to už během deseti dnů.

Čerstvý ječmen by neměl přijít do styku s kovem, ztratí tak vitaminy. 

Potřebuje dostatek slunce a pravidelně zalévat

Mladý ječmen se sklízí v raném stadiu. V době, kdy je ještě zelený, obsahuje všechny vitaminy a minerály, které naše tělo potřebuje. Čím je starší, tím více prospěšných látek ztrácí.

V obchodě si kupte semínka ječmene a pořiďte si výživný substrát. Semínka zasaďte asi centimetr hluboko.

Truhlík postavte na místo, kam svítí co nejvíce slunce, a jednou denně zalévejte. Úrodu můžete sklízet po deseti dnech.