Co s létem v Nymburku? PŘEHLED akcí je tady

Zavítejte do nymburského Parku pod Hradbami
 

Kam vyrazit v létě v Nymburku? Děti pošlete soutěžit, vy si prohlédněte umění, vyrazte na festival a užijte si očekávaný film o životě Ozzyho Osbourna.

Máte už naplánované letní aktivity? Co se takhle podívat do Nymburka? Město připravilo kulturní akce a soutěže pro dospělé i děti. Nechybí ani tolik oblíbená Přístavní slavnost.

Zapojte děti do výtvarné soutěže "Hurá na prázdniny"

Dům dětí a mládeže a restaurace U Kotherů připravily pro děti výtvarnou soutěž.

Kdy: 1. července - 31. července

Kde: restaurace U Kotherů ("Dřevák")

kategorie:
I. děti do 6 let
II. 1. - 5. třída
III. 6. - 9. třída
IV. 16 - 99 let

Jan Vorlíček - Obrazy české krajiny

Zavítejte na výstavu českého malíře Jana Vorlíčka, která se v Nymburku koná do pátku 29. července ve zdejší Městské knihovně. Jan Vorlíček patří mezi generaci nejstarších nymburských kumštýřů. Spoluzakládal nymburské Výtvarné sdružení Jana Dědiny.

Kinematograf bratří Čadíků
Kdy: 24. - 27. července vždy od 21:00

Kde: Park Pod Hradbami

Program: 

24. července - Sedmero krkavců

25. července - Život je život

26. července - Gangster Ka

27. července - Gangster Ka Afričan

Vstupné: Dobrovolné

Secesní výstava 

Výstavní prostor kaple sv. Jana Nepomuckého se zaplní výběrem z unikátní soukromé sbírky secesních a art decových plakátů z majetku Zdeňka Harapese. Jeho sbírka obsahuje díla významných zahraničních autorů a nechybí ani čeští tvůrci, kteří se zabývali uměním plakátu - mimo jiné i V. Hynais a J. Úprka.

Kdy: 25. července - 5. srpna 

Kde: Výstavní prostor kaple sv. Jana Nepomuckého

XIII. Přístavní slavnost

Na letošním ročníku Přístavní slavnosti zazáří Kamil Střihavka a Leaders, Zrní, Hitfakers, Lyndon Wood, Peter Pan Complex, Flat Fly a další.

Kdy: 6. srpna

Kde: Park Pod Hradbami Nymburk

Bůh Ti žehnej, Ozzy Osbourne

Dokument o bouřlivém životě rockového zpěváka Ozzyho Osbourna. Tvůrci snímku strávili s rockerem nepřetržitě dva roky. Snímek líčí zpěvákovu rychlou cestu k popularitě se skupinou Black Sabbath na začátku 70. let i několik desítek let závislosti na alkoholu a drogách. Přibližuje ale i Osbournovo zklidnění v posledních letech, kdy nyní dvaašedesátiletý Ozzy slovy jeho druhé manželky Sharon dospěl.
Kdy: 14. srpna 20:00

Kde: Kino Sokol Nymburk

Vstupné: 110 Kč