Některé brzká sláva dohnala k drogám, jiným pomohla k úspěšné kariéře. Hektické osudy slavných dětí

Prohlédněte si celou fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Když vás zná takřka celý svět od dětství, nemusí to být zrovna jednoduché. Přesto se najdou mladí herci a herečky či zpěvačky, pro něž je úspěch v dětství odrazovým můstkem k bohaté a velmi úspěšné kariéře. Vybrali jsme několik hvězd, které se již před osmnáctými narozeninami prosadily ve světě showbusinessu. Jak jejich kariéra pokračovala?

Justin Bieber

Svého času pravděpodobně nejslavnější teenager na světě. Justin Bieber se narodil v kanadském Ontariu v roce 1994 a již v roce 2009 nahrál Bieber EP My World. O rok později vydal mladý zpěvák singl Baby, který se stal celosvětovým hitem. Na serveru Youtube byl dlouhou dobu vůbec nejsledovanějším videem ze všech. Dnes má přes dvě miliardy zhlédnutí. Zajímavé je, že jako jedno z mála takto přehrávaných videí má videoklip k Baby takřka na dvě poloviny rozděleny hlasy těch, kterým se líbí, a těch, kterým ne.

To svědčí o tom, že Justin Bieber byl sice slavný od Ameriky až po Asii, rozhodně ne všichni však jeho hudbu považovali za hodnotnou. Pro mnohé šlo jen o roztomilého – či rozmazleného – chlapečka, idol dívek, který bude za pár měsíců zapomenut. Ostatně v populární hudbě je takových příběhů plno.

Není to však případ Justina Biebera. Ten se totiž proti škatulce nevinného a milého zpěváka vzbouřil. Měl excesy s marihuanou, řídil pod vlivem drog, čímž se pochopitelně dostal do problémů se zákonem. Také hodně posiloval a nechal si potetovat celé tělo. Výsledek? Justin Bieber nezapadl. Přestože se několik měsíců hudbě nevěnoval, po návratu stojí opět v centru pozornosti. Naposledy zaujal hitem I Don’t Care, který nahrál spolu s další globální hvězdou – Edem Sheeranem. A taky se oženil. Vzal si Hailey Baldwin, modelku a dceru herce Stephena Baldwina.

Jaden Smith

Syn filmového herce Willa Smithe, Jaden, byl k životu v záři reflektorů předurčen. Dnes jednadvacetiletý herec a rovněž rapper poprvé výrazně zazářil v roce 2010, kdy ztvárnil hlavní roli ve snímku Karete Kid – mimochodem si tam zahrál po boku Jackieho Chana. Již dříve, v roce 2006 se však objevil – po boku svého otce – ve filmu Štěstí na dosah.

V roce 2013 Jaden Smith, rovněž s Willem Smithem, účinkoval ve filmu Po zániku Země. Po něm – a poté co nebyl snímek zrovna vřele přijat kritikou – se Jaden Smith zaměřil na hudební kariéru. V roce 2017 vydal desku Syre a letos Erys. V roce 2017 se Smith k herectví vrátil, v současnosti se připravuje druhý díl Karate Kida.

Drew Barrymore

Jedna z těch, kteří se s brzkou slávou dlouho potýkali, je určitě herečka Drew Barrymore. Svou úspěšnou a také bouřlivou kariéru začala již v prvních letech života. V roce 1980 – narodila se v roce 1975 – se poprvé objevila ve filmu a v roce 1981 ztvárnila roli Gertie v nezapomenutelném snímku E.T. – Mimozemšťan. Brzký úspěch se však neblaze podepsal na jejím životním stylu. Již ve třinácti byla poprvé na odvykací léčbě. V mládí se také pokusila o sebevraždu.

Nyní je Drew Barrymore jednou z nejvýraznějších tváří Hollywoodu. Nadále působí jako herečka, ale i jako producentka a režisérka.