TIPY NA VÍKEND: Posvícení pro milovníky koláčů, divadlo pod širým nebem či hudební festival

Vernisáž Ahoj Vašku
 

Pokud stále váháte, co udělat s krásným teplým víkendem, který nás čeká, jste na správném místě. Ať už si chcete máknout na turistickém výletu, nebo si jen tak aktivně užít s rodinou volný čas, určitě si vyberete z mnoha našich pozvánek.

Na Mariánském posvícení ​ve Vestci si můžete ověřit, jestli je váš recept na posvícenecké koláče a buchty opravdu ten nejlepší, nebo vám doma jen mažou med kolem pusy. Jestliže koláčů upečou účastníci dost, je jistá naděje, že bude možné se jimi nacpat, dokonce i když nevyhrajete.

Možná vám ale připadá, že cpát se koláči vašemu zdraví neprospěje tolik, jako pěkná turistická procházka, která startuje v sobotu v Dolních Břežanech. Pokud máte dobré boty a dostatek odvahy, můžete si dát i 25 kilometrů. Ale nebojte se, je možné vybrat si i kratší trasu. V každém případě vás na konci cesty čeká odměna a to už je, vedle přínosu pro vaše zdraví opravdu slušná motivace.  Pokud jste za celý týden naběhaní až až, můžete vyrazit do skanzenu ve Vinařicích, víno ale nečekejte. Dozvíte se tu něco o hornících a večer si poslechnete bluegrassovou skupinu. No a vstupné za příznivých 50 Kč vás jistě také nepřivede k bankrotu. Pokud se vám zdá tento způsob léta poněkud rozmarný, navštivte divadelní představení v pražském Radotíně, kde večer vystoupí Rádobydivadla Klapý s klasikou Rozmarné léto.

Děti budou nadšené ze sobotního odpoledne s krtečkem v Netvořicích​. Vzhledem ke krásnému počasí, které jsme na víkend naplánovali, je určitě lepší si užít letní kino venku než zůstat doma u televize. Na to bude na podzim času dost. Ve Velkých Popovicích si k Slavnostem sněženek dáte i pivo.

Tocha historie na vás dýchne na středověkých slavnostech v Jílovém u Prahy. Dejte si pozor na šermíře a sokolníky a pak si můžete užít večerní tančírnu s kapelou Flám.

V neděli můžete Kamenici navštívit veletrh sportovních příležitostí, kde na váš čekají představení, soutěže a tvořivé dílny. Pokud si ke kultuře dáte rádi taky nějaké to kafčo, tak  v kavárně Stará škola je vernisáž fotek z cest Václava Kafky pojmenovaná Ahoj Vašku.  

Pokud jste si neužili žádný festival o prázdninách, je nevyšší čast o napravit a příležitost k tomu je ve Psárech na LagunaFestu. Čeká vás tam divadlo, kulinářské speciality a dětské dílničky.