4+2 tipy na dárky pro děti na poslední chvíli

Dětský dřevěný nůž není ostrý a je určen pro děti starší 9 let
Zobrazit fotogalerii (2)
  |  Komerční sdělení

Nejlepší dárky jsou takové, které udělají radost a ještě mohou být praktické. V článku najdete 6 tipů na dárky pro děti od 1 do zhruba 9 let. Všechny z těchto věcí se dají pořídit i na poslední chvíli, takže se nemusíte bát, že něco nestíháte. Všechny uvedené dárky mají nápad a v některých případech i ryze praktické využití.

1. Stavebnice LEGO Duplo pro nejmenší od 1 roku

Rozvoj kreativity, myšlení i jemnější motoriky. Přesně tohle podporuje hra se stavebnicí. A protože mají malé děti občas potřebu strkat všechno do pusy, je potřeba vybrat vhodnou variantu s dostatečně velkými kostičkami. Právě to byl důvod, proč vznikla stavebnice LEGO Duplo. Kostky jsou opravdu velké, takže nehrozí spolknutí, a navíc se s nimi dobře manipuluje. Na barevných kostičkách se dítě naučí rozeznávat barvy a později i stavět nejrůznější tvary. Až bude větší, může poměrně jednoduše a plynule přejít na klasické LEGO.

2. Krásné povlečení pro děti od 4 let výš

Říkáte si, že povlečení děti příliš nepotěší? Ale ano, když vyberete ten správný vzor. Stačí koupit dětské ložní povlečení s motivem oblíbeného zvířátka či postavičky a máte vyhráno. Navíc jde o praktický dárek, který se využije. Při výběru ložního prádla nezapomeňte kromě líbivého obrázku a vzoru sledovat také to, z jakého materiálu je vyrobené. Ideální volbou je povlečení z čisté bavlny, která je šetrná k dětské pokožce, přirozeně absorbuje vlhkost a je dostatečně prodyšná. Nezapomeňte přikoupit také nové prostěradlo opět z kvalitní bavlny.

3. Hravé dětské ukulele pro malé muzikanty od 6 let

Máte doma malého muzikanta a chcete mu udělat radost? Pořiďte mu dětské ukulele. Dobře si na něm zahraje a ještě si užije spoustu zábavy. Hudební nástroj navíc pomáhá rozvíjet sluch a umělecké sklony. Může jít také o dobrou startovní pozici před tím, než dítě přihlásíte na uměleckou školu na kroužek. Ukulele může vypadat jako běžný nástroj i jako barevná hračka, záleží na tom, jaký model vyberete. 

4. Dřevěný zavírací nůž Otík pro malé kutily od 9 let

Malému kutilovi, skautovi či dobrodruhovi určitě uděláte radost s nožíkem. Ale nemusíte se bát, protože dětský dřevěný nůž není ostrý a je určen pro děti starší 9 let. Může jít o pomůcku, jak dítě naučit pravidla zacházení s nožem, což se mu bude hodit, až vezme do ruky skutečný ostrý. S takovou hračkou také ohromí kamarády a užije si dobrodružné a zábavné hry. 

5. Bonusový tip na dárek pro maminky v podobě pohodlné kojící podprsenky Anita

Mezi tipy na dárky by nemělo chybět i něco pro maminky. Radost jistě udělá například praktický kousek oděvu, jakým je kojící podprsenka pro maminky. Zajistí optimální pohodlí a hlavně jednoduchost kojení kdykoliv a kdekoliv. Jen je dobré zhruba vědět, jaká velikost je ta správná. K tomu poslouží nenápadné prohlédnutí stávajících podprsenek či zkušený odhad. Většina modelů je však elastická, takže má určité velikostní rozpětí, aby bylo jednodušší trefit se správně. Podobně jako u povlečení, i zde se soustřeďte na použitý kvalitní materiál, což by měla být z velké části hlavně bavlna. 

6. Kurz plavání pro kojence a batolata jako další dárek pro maminky i pro děti

Na kurzu plavání dítě už od raného věku rozvíjí pohybový aparát a začíná si pěstovat pozitivní vztah k vodě, což může výrazně pomoci v budoucnu, až se bude učit plavat naplno. Kurz plavání pro kojence a batolata je navržen tak, aby byl maximálně bezpečný a zároveň efektivní. Na hodiny chodí se svými dětmi maminky, takže jde v podstatě i o dárek pro ně. Poukaz na kurz navíc lze zakoupit klidně i den předem před vánočními svátky, takže může jít o dárek na poslední chvíli.

Klíčová slova: