Co by nemělo chybět v dětském pokojíčku?

Dětské království: Do zóny spánku a odpočinku patří kvalitní postel i praktický sedací vak
  |  Komerční sdělení

Každý dětský pokoj byl se měl měnit současně tím, jak dítě postupně roste. Jakmile začne docházet do školy, mělo by mít v pokoji dostatek místa na učení, ale stále by neměl chybět ani prostor na hraní. Jaké věci by v dětském pokoji neměly chybět a jak si místnost efektivně rozdělit?

Nábytek vybírejte podle jednotlivých zón

Při zařizování dětského pokoje se řiďte jednoduchým rozdělením na tři základní zóny. Děti potřebují mít ve svém pokojíčku místo na:

  • spánek a odpočinek
  • studium
  • hraní

 

Do zóny spánku a odpočinku patří kvalitní postel i praktický sedací vak s dětským motivem, kde si může posedět během dne. Studijní koutek vybavte židlí a stolem a do hrací zóny pořiďte měkký koberec, podložku nebo deku na hraní, aby se dítěti při hře pohodlně sedělo.

 

Víceúčelové předměty jsou vítány

Některé předměty samozřejmě mají i více způsobů využití. Hraje-li si vaše dítě rádo s kamarády, může být dětský sedací pytel součástí odpočinkové i hrací zóny. To samé platí o židli a stolu. Spousta školou povinných dětí si rádo vybarvuje omalovánky nebo čte. Těmto aktivitám je nejlepší věnovat se u stolu, kde mají pohodlí i vhodnou oporu zad. Pracovní stůl doplňte policemi, které budou sloužit jako dodatečný úložný prostor k zásuvkám. Víceúčelovým nábytkem mohou být i taburety a pufy, které slouží k sezení, ale také jako úložný prostor na hračky, deky a jiné věci.

 

Vhodné osvětlení

V žádném dětském pokojíčku samozřejmě nesmí chybět ani kvalitní osvětlení. Jedna lampička by měla být u postele - buď na nočním stolku, nebo na zdi nad postelí. Další zdroj světla patří do studijní zóny ke stolu a samozřejmě se v dětském království neobejdete ani bez centrálního stropního osvětlení.

 

Vyskytují se v pokoji vašeho dítěte všechny zmíněné předměty a řídíte se oblíbeným systémem zón nebo jste o nich naopak slyšeli úplně poprvé? Rozhodně se jedná o velmi praktický a efektivní systém, jenž usnadní vybavování místnosti.