Hollywoodské trháky jsou plné obrovských chyb. Jak tohle mohlo projít, je záhada

Po výbuchu kamiónu je vidět vzadu, že kamión nevybuchl celý
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Sledovat některé filmy je utrpení samo o sobě. Příšerný děj, zápletka jak z kresleného komiksu pro prvňáčky. Nikdo po nich ani nevzdechne. Ovšem pak máme snímky, které sklízejí úspěchy po celém světě, diváci je milují. Přesto, že jsou doslova prošpikovány chybami. Nebo je to jinak – a lidé o nich dosud prostě nevěděli?

Nemluvíme tu o několika málo úsměvných chybičkách. Ale o desítkách úletů, které navíc často bijí do očí. A co producenti a režiséři? Proč je neopravili? Vždyť museli vědět, co pouštějí ven. Možná jim to bylo jedno. Asi jen málokdo kvůli tomu nepůjde do kina. Přesto stojí za to, podívat se na největší „průšviháře“ mezi filmy.

Terminátor 2: Den zúčtování

Pro fanoušky kultovní série asi nebudou následující řádky zrovna radostné. Protože tento snímek v mnoha žebříčcích, které na chyby poukazují, vévodí. Ono se není čemu divit. Protože tu vidíme fakt zajímavé věci. Třeba když Arnold řídí helikoptéru a nabíjí, najednou se objeví třetí ruka. Asi mu vylezla z... ale to už jsme zase u Vetřelce, co?

Arnold to ve filmu nemá lehké. Když vejde nahý do motorestu, chlápek ho bodne nožem do hrudi nad bradavku pravého svalu. Po chvíli je ale rána pár centimetrů pod prsním svalem. Co na to říct? Asi nějak záhadně putuje, no. Je tu i zvláštní hovor – T-800 se ptá na jméno psa, John mu odpovídá „Max“. No dobře. Ale pak se celou dobu o psovi mluví jako o „Vulfim“.

Když si jde Terminátor pro zbraň a pro brýle z motorky, drží v ruce zbraň. V dalším záběru už ji ale nemá. A co třeba helikoptéra, která vrazí do dodávky a zlomí se jí předek? V dalším záběru je však opravená. Nebo co je tohle – když přišel do budovy pro Sarah Terminátor s Johnem, hodil černocha do sítě. Jenže když člověk padá, najednou jde o bělocha. Pokračovat bychom mohli hodně dlouho.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Kdo by sledoval historická fakta, že? Ale když ono je to tak nemožné! Třeba když Johnny Depp ujíždí na laně, je vidět, že vojáci po něm pálí vícekrát po sobě. Ale princip opakovací pušky byl vynalezen mnohem později. Nebo že by nám historici něco tajili? A když jsme u záhad – jak dostali pod vodu dřevěný člun tak, aby v něm zůstal vzduch? Pokud nám opět není něco utajeno, z hlediska fyziky je to nemožné.

Celkem vtipné je i to, že když Jack leží v cele, osvětluje ho sluneční světlo. Ale sakryš, kde je stín z mříže v okně? Mimochodem, jak to, že malý Will má hnědé oči, když Orlando Bloom je modrooký krasavec? A proč, když komodor Norrington uznává Jacka nejlepším pirátem, svítí mu slunce do očí, když v dalším záběru je vysoko na obloze? Je toho opravdu ještě mnohem víc.

Ale snad ještě jedna perlička na závěr – všimli jste si, že Orlando Bloom má celý film zahalené zápěstí? Tedy, téměř celý. Když Will Turner a Jack Sparrow bojují v dílně kováře, na okamžik se hercovo zápěstí odhalí. A světe div se, je na něm tetování z Pána prstenů.

Zachraňte vojína Ryana

Do třetice všeho... dobrého asi ne. Každopádně, vezměme si ještě válečnou klasiku. A pěkně od konce, kde sice Apem přežil, ale v reálu by měl smůlu. Když zajme skupinu německých vojáků, tak ze svého pohledu míří na ty napravo. Jenže voják vlevo na něj míří puškou. Buď jak buď, mělo být prostě po Apemovi.

Všimli jste si, že když záchranná skupinka útočí na radarovou stanici, Uphamovi se klepou ruce? Což by samozřejmě nebylo nic neobvyklého. Ale vzápětí, když se podívá do zaměřovače, je pevný jako skála. To si jako něco zobnul, nebo co? Nebo když ve francouzském městě zachraňují holčičku, je jeden z osmi vojáků zabit. Ale o několik scén později je můžeme spatřit, jak jich všech osm pochoduje směrem k dalšímu městu.

Jo, a když jsme u Pirátů řešili historii, tak pro velký (ne)úspěch znovu. Když se kapitán Miller ptá Freda na čtyřhvězdičkový hotel ve zničeném městě, je asi věštec. Značení kvality hotelů hvězdičkami bylo totiž zavedeno až roku 1955, tedy 11 let po jejich rozhovoru. A třeba ve scéně na usedlosti Ryanových je možné vidět zavěšený telefonní přístroj, který se začal vyrábět v roce 1950. A třeba v závěrečném boji je záběr na tank Tiger – jenže on to Tiger není. A když jsme u těchto tanků – to, co tvůrci vydávají v celém filmu za tank Tiger, je sovětský T-34.

Zdroje: redakce, csfd.cz, fdb.cz

KAM DÁL: Patří do Mickeyho klubu a školu nedokončil. Co jste nevěděli o novém Kenovi, herci Ryanu Goslingovi?

Klíčová slova: