Holub měl na zádech batoh s pervitinem a přistál ve věznici

Dříve nikoho nenapadlo kontrolovat holuby přilétající do areálu věznice. Teď už si na ně dozorci raději posvítí
  |   zajímavost

Vynalézavost vězňů a jejich pomocníků za zdmi na svobodě nezná mezí. Přesto to, co se nedávno událo v Kanadě, překvapilo i samotné dozorce. Přímo v areálu vězení nalezli a polapili okřídleného pašeráka, jemuž zabavili nečekaný kontraband. Vězni vyměnili starou klasiku za moderní techniku.

Ostraha věznic samozřejmě kontroluje všechny a vše, co prochází bránou dovnitř, ať už jsou to dopisy, balíčky, nebo dokonce návštěvy. Museli se už dokonce smířit i s tím, že jejich pozornost testují podporovatelé vězňů, kteří se jim snaží doručit balíček s drogami či jiným „přilepšením“ pomocí moderních technologií, jako jsou drony. Jindy přiletí sáček s bílým práškem jednoduše přes zeď a je jen otázkou náhody, zda se k němu jako první dostanou vězni, nebo jejich dozor. Teď ale došlo i na další cestu, kterou již dnes nikdo nečekal. Drogy do věznice přinesl holub. 

Holuba nikdo nečekal

Podle dozorců si při nálezu holuba, na jehož zádech byl připevněn malý batůžek plný pervitinu, připadali jako v minulém století. Vězeňská služba se snaží vyvíjet stále modernější metody odhalování nejrůznějších technologických novinek, které by mohly být prostředkem k pašování návykových látek za mříže, ale vězni udělali pověstný krok stranou, vlastně dokonce spíše zpět. Využili dávnou metodu, s níž do budoucnosti hledící stráž nepočítala, do pašování zapojili nic netušícího opeřeného spojence. Možná by bylo zajímavé vidět záznam „lovu holuba“, který museli dozorci podniknout, aby získali to, co potřebovali: drogy k zabavení a holuba s jeho batůžkem jako důkaz. Podařilo se – tentokrát. Nikdo ale netuší, zda šlo o první takový pokus, nebo se holubovi podařilo již v minulosti drogy úspěšně doručit. 

Kdo chová holuba ve vězení? 

Dozorci mají nyní ještě další starost. Musejí odhalit jak chovatele holuba přímo ve věznici (holub se totiž vždy vrací na místo, které považuje za svůj domov), tak také člověka na druhé straně. Je totiž pravděpodobné, že byl holub z věznice tajně vyvážen, aby mohl být opatřen nákladem a vypuštěn na cestu zpět.

Návrat do minulosti

Podle prohlášení Johna Randela, prezidenta tichomořské části Unie kanadských nápravných důstojníků, je holub s balíčkem pervitinu na zádech pro dozorce velkou připomínkou toho, že se nemohou dívat jen do budoucnosti, ale je třeba pamatovat si také zkušenosti z minulosti. „Je to, jako bychom se vrátili v čase,“ cituje Randela Global News. 

A jak to dopadlo s okřídleným pašerákem? Podle Randelova prohlášení byl po zabavení nákladu znovu propuštěn na svobodu. Pravděpodobně také s cílem zmapovat jeho další cestu a odhalit jeho opatrovatele, který se jistě těšil na dodávku očekávaného pervitinu. V tomto případě ale marně. 

Zdroj: nypost.com, ctvnews, globalnews

KAM DÁL: Střelba v Uherském Brodě: Zůstalo osm mrtvých a spousta otázek.

Klíčová slova: