Podívejte se, jak vypadá kráska, kterou chlapi chtějí! Dokonalá žena existuje

Pánové, je toto ideál vaší dokonalé ženy?
Zobrazit fotogalerii (2)
  |   zajímavost

Jestli jste někdy snili o dokonalém partnerovi, můžete si udělat jasno, jak takový ideál vypadá. Umělá inteligence teď na základě měření odhalila, po čem ženy (ale i muži) touží. Lépe řečeno, po kom. Nutno ale poznamenat, že takto „vytvarovaný“ protějšek budete zřejmě hledat jen těžko.

Studie The Bulimia Project, která se zabývá výzkumem souvisejícím s poruchami příjmu potravy, zkoumala, jak umělá inteligence vnímala „ideální“ tělo na základě údajů ze sociálních sítí. Výsledky vytvořené zobrazovacími nástroji, jako je Dall-E 2, Stable Diffusion a Midjourney, ukázaly značně „nerealistické“ struktury těla.

V hlavní roli svaly

Podle umělé inteligence mají muži sklon milovat hnědooké blondýnky s olivovými tóny pleti. Výhodou je, když jsou štíhlé a mají svému tělu úměrné svaly. Dokonalý muž je na tom podobně, ale s tím rozdílem, že může mít hnědé i vlasy. A měl by mít vousy. Samozřejmě hezky upravené, žádné nevzhledné strniště. Pokud jde o svaly, mohou být větší. Ale zase ne moc, kulturisti totiž podle všeho ženy příliš neberou.

Studie také ukázala, že se lidé na sociálních sítích dělají mnohem lepšími. Nejen, pokud jde o vlastnosti, stejné je to i s fyzickým vzhledem. Takže třeba chlapík, který je v reálu spíš „houžvička“, se pro účely sociálních sítí „nafoukne“ do obřích rozměrů„Vzhledem k tomu, že sociální média používají algoritmy založené na tom, který obsah přitahuje nejvíce pozornosti, je snadné uhodnout, proč se lidé vykreslují jinak,“ tvrdí studie.

Hlavně zůstat mimo realitu

Na druhou stranu je velmi pozitivní, že za ideál ženské krásy je považována taková dáma, která „umí myslet“. Tedy kromě fyzické přitažlivosti z ní vyzařuje i aura inteligence. Dokonalé míry tak podle všeho neexistují. 

Problém je ale v tom, že v době filtrů na fotografických aplikacích, jako je Snapchat a Instagram, „nikdo nemůže rozumně dosáhnout fyzických standardů stanovených sociálními médii,“ uvádí studie. Jaký tedy bude vývoj? Budeme si stále věšet bulíky na nos a dělat se úžasnějšími, než opravdu jsme? Asi ano. A budeme doufat, že se s lidmi ze sociálních sítí nikdy nestřetneme tváří v tvář. Pravda by hned vyšla najevo.

Zdroje: redakce, bulimia.com, time.com, dailymail.co.uk

KAM DÁL: Chtěl její auto: Útočník zbavil ženu života a pak ji vozil jako spolujezdce po kraji.

Klíčová slova: