Jak vybrat odstín rtěnky, abyste vypadali mladší?

Vyhněte se rtěnkám s matnou texturou
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Rtěnka patří do kosmetické taštičky každé moderní ženy! V obchodech můžeme najít nejen všechny barvy, na které jen pomyslíme, ale i nejrůznější textury. Obě tato specifika mohou přispět ke zlepšení, nebo naopak zhoršení vašeho vzhledu. Na co byste při výběru neměli zapomenout?

Dokonce i ženy, které nenosí řasenku, make-up, stíny a další líčidla, většinou vlastní rtěnku, nebo alespoň lesk na rty. Jde tedy o jeden z nejpoužívanějších zkrášlovacích produktů vůbec. Tomu také odpovídá jejich dostupný výběr.

Matné rtěnky

Dámy, které chtějí vypadat mladší, by se měly vyhýbat rtěnkám s matnou texturou a příliš světlou či příliš tmavou barvou.

Matné rtěnky jsou sice velmi populární a velmi dlouho vydrží, na starších rtech ale prostě nevypadají nejlépe. Tento typ rtěnky, jak už napovídá název, totiž poměrně hodně vysušuje, takže může vrásky na rtech ještě více zvýraznit.

Pokud ale bez matné rtěnky nemůžete žít, existuje několik způsobů, jak ji aplikovat, aby vám léta navíc nepřidala. Ještě před použitím rtěnky je potřeba rty pořádně hydratovat balzámem, počkat až se balzám vsákne, a nakonec nanést bázi pod rtěnku. Balzám dodá rtům potřebnou hydrataci, aby působily mladě a svěže, zatímco báze vytvoří na rtech neviditelnou hladkou vrstvu, a minimalizuje tak viditelnost vrásek.

Těmto krokům a produktům navíc se ale můžete vyhnout, pokud si namísto matné rtěnky vyberete hydratační variantu tohoto produktu, případně lesk. Hydratační rtěnky, barevné balzámy a lesky totiž viditelnost vrásek na rtech zmírní.

Dokonce i hydratační rtěnky ale mají své nástrahy. Pokud totiž máte vrásky i kolem rtů, mohou se do nich rozpít, a tím je zvýraznit. V takovém případě je důležité nikdy nenanášet oblíbenou hydratační rtěnku bez použití tužky na rty. Obkreslení linie rtů tužkou stejné barvy totiž působí jako bariéra, která vás před rozpitím produktu ochrání.

Peeling

Nezapomínejte ale ani na pravidelnou exfoliaci rtů. Speciální peelingy na rty můžete zakoupit ve většině drogerií, nebo si je můžete vyrobit doma. Stačí jen smíchat bílý cukr s kokosovým olejem a máte hotovo. Zbavíte se tak vrstvy odumřelé kůže a rty prokrvíte.

Zdroj: Apropos Day Spa, Southern Living

KAM DÁL: Nemůžete usnout? Zkuste vojenskou metodu!