Masturbací proti rakovině. Kolik ejakulací za měsíc ji pomůže zničit?

Jaká masturbace je zdravá a jaká už ne?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Není to žádné tajemství. Pravidelná masturbace podle odborníků snižuje riziko rakoviny prostaty až o celou třetinu. Jaká je ale její ideální frekvence a kolik je minimální počet ejakulací, aby přišel kýžený efekt?

V Česku momentálně žije asi 60 tisíc mužů s rakovinou prostaty. K tomu všemu je každý den zjištěno  kolem dvaceti nových případů a čtyři muži ještě navíc za tento nádor zaplatí cenou nejvyšší - vlastním životem. Prostata neboli předstojná žláza má u novorozence velikost hrášku, postupně se ale zvětšuje a právě tato skutečnost může způsobovat zdravotní problémy.

Masturbace v žádném případě není škodlivá, pokud se nekoná na veřejnosti, na nevhodném místě nebo nenarušuje žádným způsobem partnerský vztah. Na druhou stranu ale někdo, kdo často masturbuje, nemusí být ve vztahu dostatečně spokojen.

Pozor na onanii u porna

Kromě prevence rakoviny pomáhá masturbace i v dalších zdravotních ohledech. Pomáhá také při léčbě zánětů a bolestí prostaty, dále zlepšuje plodnost a podle některých studií má dokonce i pozitivní efekt na rehabilitaci penisu, při poruchách erekce nebo v rámci předčasné ejakulace.

Ideální frekvence je jedenadvacetkrát během jednoho měsíce, minimální počet zdraví prospěšných ejakulací je podle lékařů dvanáct za měsíc.

Onanie se nedoporučuje pouze v případě, kdy muž trpí takzvaným postorgamickým syndromem. Ten se v reálu projevuje bolestmi svalů, únavou či příznaky, které se notoricky podobají standardní chřipce. Příčiny tohoto onemocnění nejsou doposud známé. Může se ale podle všeho jednat o alergii na vlastní semeno nebo také nedostatek některého z hormonů.

Každopádně v zásadě platí, že jedinci, kteří jsou schopni se uspokojit masturbací, jsou následně v sexuálních vztazích v partnerství tolerantnější a také klidnější. Je ale třeba dávat si pozor na těžkou závislost, která může klidně na autoerotice s konzumací pornografie vzniknout. Existují totiž i případy, kdy muži masturbují i několikrát denně a to může partnerský vztah i zcela zničit.

Extrémní případy děsí

Pokud se budeme bavit o nadměrném a náruživém sebeukájení, pak se označuje jako onanismus. Může se objevit v rámci duševní poruchy, například mánie, nebo u poruch osobnosti, kdy se masturbace stává únikem ze stresu nebo odreagováním. Podobně emočně nestabilní jedinci nejsou schopni odolat impulzu, v tomto případě chuti masturbovat a dosáhnout orgasmu.

Častá masturbace přitom není problém, pokud tedy nezačne negativně ovlivňovat život. Hodně se v tomto případě mluví o případných zraněních, které způsobuje příliš velký tlak na samotný penis v případě, kdy je chuť onanovat větší než pud sebezáchovy.

K zamyšlení jsou i situace, kdy přicházejí problémy s ejakulací. Když má třeba partner problém vyvrcholit při sexu a nemůže se zbavit pocitu, že je onanie lepší. Problém nastává i v případě, kdy jsou neustále narážky na sexuální témata, přichází následně časté zavírání v koupelně a neustálé výmluvy, proč je třeba být sám. I tady to vypadá, že je jedinec onanií naprosto pohlcen.

Vibrace mají raději ženy

Na vibrace při masturbaci jsou obecně daleko citlivější ženy. V této souvislosti stojí za zmínku fakt, že vibrátor byl původně vynalezen jako lék na histerii. Údajně se dokonce jedná o páté elektrické zařízení, jehož užití v domácnosti schválily úřady - před ním byl šicí stroj, varná konvice, fén a topinkovač.

Vibrátor tak v reálu předstihl třeba vysavač nebo televizor. Faktem ale je, že vibrátor není jako společník pro onanii cizí ani mužům. Téměř 17 % z nich dokonce přiznává, že ho při onanii pravidelně používá.