Rty, které lákají k polibku. Líčíte si je správně, nebo děláte chyby?

Rty by měly lákat k polibku
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Některé ženy jednoduše mají krásnější rty než ostaní. S většinou z nich se ale dá pracovat a z všedních rtů udělat takové, které budou doslova lákat k polibku. Jak na to?

Rty jsou bezesporu částí obličeje, které muže velmi zaujmou. Pokud jsou navíc pěkně nalíčené, ještě se to umocňuje. Rázem se totiž stanou tím nejhlavnějším prvkem vaší tváře. Dokážou navíc přitahovat pozornost a svádět k polibku. Většina žen ale má problémy se správným líčením. Umíte to?

Začněme se základy

Žádná rtěnka na světě na vás nebude vypadat dobře, pokud máte rozpraskané rty. Rty totiž mají velmi málo mazových žlázek a je velmi dobré je pravidelně zvhlčovat formou balzámu, který je také chrání před UV zářením. 

Osvědčené rady, které vám při líčení pomohou

Rtěnku se snažte vždy nanášet štětečkem. Pouze v tomto případě totiž docílíte přesného a dokonalého nalíčení rtů. Důležité je také nanést správné množství rtěnky, jelikož příliš mnoho je v tomto případě silně kontraproduktivní. Přebytečnou barvu odstraníte tak, že mezi rty vložíte papírový kapesník a lehce ho stisknete. Na rtech tak zůstanou pouze pigmenty, které zaručí stálost barvy.

Pokud chcete, aby vám rtěnka na ústech lépe držela, pak naneste nejdříve jednu vrstvu a následně ji přepudrujte sypkým pudrem. Následně naneste druhou vrstvu. Tím si zajistíte, že vám rtěnka bude držet opravdu dlouho.

Chcete kombinovat rtěnku s výrazně nalíčenými rty? Pak určitě využijte světlý odstín. Pokud to je v opačném případě a vaše oči jsou nalíčené jemně a přirozeně, tak si můžete dovolit podtrhnout rty výraznými tóny. 

Nejdokonalejší rty má podle mnohých Angelina Jolie. Někteří sice tvrdí, že je má “přifouknuté”, ovšem není to pravda, což dokazují fotky z jejího dětství. Angelina je majitelka plných rtů a snad každá žena jí je závidí.

Úzké rty lze zvětšit

Máte problém a depresi z toho, že nemáte plné rty, ale pouze úzké? Opět to lze změnit, a to konturovací tužkou. Využijte takovou, která je co nejvíce podobná tónu rtěnky. Orámujte ústa cca 1 mm nad přirozenou linií rtu a následně rtěnku naneste lehce nad hranici rtu. Volte raději světlý, zářivý odstín, případně perleťový. Ústa pak budou působit opticky větším dojmem. 

Opačný problém? Ústa můžete i zmenšit

Některá z vás má možná problém opačného rázu, a to příliš velká ústa. I s tímhle se ale dá poměrně úspěšně bojovat. Stačí se vyhýbat lesku, perleťovým odstínům a nápadným barvám. Chytřejší je využívání přirozených a méně nápadných tónů a také obtahování konturovací tužkou v rámci vnitřních linií rtů.

Jak docílit souměrných rtů?

Kontrast mezi světlým a tmavým odstínem pomůže vyrovnat velikost horního a dolního rtu. Někdy se totiž stává, že nejsou zrovna souměrné. Světlejší odstín proto naneste na ret, kterému chcete zvýšit objem. 

Co byste měla vědět?

  • matné rtěnky vydrží delší dobu než lesklé
  • tmavší odstín rtěnky způsobuje, že rty vypadají menší
  • zvlhčovací rtěnky rty zase opticky zvětšují
  • vždy platí, že barva rtěnky vypadá jinak na rtech než na samotné tyčince, tón vašich rtů a následná chemická reakce vždy velmi ovlivní konečný vzhled

 

Umíte dobře líbat? Přečtěte si manuál jak správně líbat

Klíčová slova:
rty