Přirozený letní make-up krok za krokem. Jak být za hvězdu?

Nejsou to žádná kouzla
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Po roce tu máme opět období koupání, opalování, cestování. Konečně si můžeme užívat sluníčka, dlouhých letních nocí a všech radostí, které k pravému létu patří. Teplé počasí má však i jednoho nepřítele – make-up. Také se bez líčení necítíte dostatečně sebevědomá a zároveň nechcete mít na obličeji rozteklou masku?

Někdy je to pořádná věda. Jak získat jednoduché líčení, které podtrhne vaši přirozenou krásu a zároveň nechá vaši pleť dýchat? Zkoušeli jste všechno možné, ale stále to není ono? V pohodě, tady je pár kroků, po kterých budete vždycky za hvězdu.

Extra tip: Na finální úpravu make-upu použijte fixátor, díky kterému váš obličej bude vypadat svěže po celý den.

Začněte s čistým štítem

Před každým líčením si vyčistěte pleť. Vyberte si takový produkt, který nejvíce vyhovuje vašemu typu pleti. Po odlíčení si důkladně omyjte obličej teplou vodou a následně jej osušte čistým ručníkem. Tento postup je důležitý nejen před nanášením make-upu, ale i při jeho odličování. Vždy pečlivě odstraňte veškeré zbytky make-upu, a to především v okolí očí a T-zóny (čelo, nos a brada), která má tendenci se více mastit a ucpávat póry.

Hydratace a peeling nerozlučnou dvojkou

Peeling a následná hydratace jsou nedílnou součástí péče o pleť. Odstraněním šupinek suché kůže z povrchu svého obličeje dosáhnete nejen přirozeného lesku, ale i lepšího vstřebávání produktů do pleti. Navíc make-up zůstane hladký a bude vypadat svěže po celý den.

Pokud není pokožka hydratovaná, vypadá mdle a zanedbaně. V období léta se doporučuje během dne používat hydratační krém s ochranným faktorem SPF, který vaši pokožku ochrání před škodlivými vlivy slunečního záření. Na noc pak aplikujte výživný krém pro regeneraci pleti.

Méně je více

To platí především v případě přirozeně vypadajícího make-upu. Svoji pleť zbytečně nezatěžujte těžkým make-upem a raději sáhněte po korektoru. Jemnou vrstvou zakryjte drobné nedostatky v okolí nosu, brady a čela a zamaskujte případné drobné kruhy pod očima. Aby korektor vydržel celý den na místě, použijte transparentní pudr. Nejen, že líčení zafixuje, navíc se postará i o zmatnění pleti.

Zvýrazněte své rysy

Své přednosti zvýrazněte pomocí bronzeru. Ten poskytuje pokožce lehký nádech opálení a zároveň je skvělým pomocníkem pro přirozené stínování. Naneste malé množství bronzeru na čelo, zvýrazněte si nos a nezapomeňte podtrhnout krásu svých tváří, díky čemuž váš obličej bude opticky zeštíhlený. Bronzer rozetřete do ztracena, aby kontury vypadaly co nejvíce přirozeně.

Zářivá jako hvězda

Zvažte, jestli se rozjasňovač stane součástí vaší kosmetické taštičky. Rozjasňovače obsahují reflexní složky, které odrážejí světlo. Pokud máte mastnější pleť, nebude pro vás rozjasňovač v horkých dnech to pravé ořechové. Zbytečně byste totiž upozorňovala na místa, která se kvůli pocení přirozeně lesknou. Pokud se však vaše líčení neobejde bez projasnění, naneste jemnou vrstvu na lícní kosti, špičku nosu a na linii horního rtu.

Oslnivé líčení očí za dvě minuty

K létu neodmyslitelně patří zlatavé barvy. Použijte voděodolný stín na rozzáření vašeho očního víčka a celý look podtrhněte lehkým nadzvednutím řas. Použijte speciální kleštičky a poté zafixujte řasy průhledným gelem. Jednoduché, rychlé a přirozené líčení očí je hotové.

Obočí v hlavní roli

Velkou pozornost věnujte úpravě obočí, které orámuje vaše oči a celkově zvýrazní váš obličej. Nejprve obočí upravte kartáčkem do požadovaného tvaru a případně odstraňte přebytečné chloupky pinzetou.

Poté pomocí voděodolné tužky pečlivě vyplňte světlá místa. Při výběru nové tužky na obočí vybírejte takový odstín, který je nejvíce podobný vaší přirozené barvě. Celou úpravu dokončete gelem na obočí, kterým chloupky zafixujete a zjemníte linie tužky.

Šťavnaté rty na závěr

Vyhněte se lepkavým leskům a tmavým rtěnkám. Místo toho sáhněte po balzámu na rty, který zajistí přirozený lesk a ochrání rty před případným vysušováním. Balzám mějte vždy po ruce ve své kabelce, abyste jej mohla nanést kdykoliv během dne. 

A jak jste na tom vy? Posíláte svá líčidla během horkých dnů k odpočinku do šuplíku, nebo na líčení nedáte dopustit?