Dlouhý život: Docílíte ho pomocí těchto zvyků. Vědci dokázali, že to funguje

Docílit dlouhověkosti vám pomůže mimo jiné i zařazení ořechů do vaší stravy
 

Co se týká dlouhého života, neexistuje žádné zázračné tajemství nebo magická pilulka, která by vám pomohla ho dosáhnout. Několik let navíc si ale lze lehce přidat zvyky, které snižují riziko vzniku různých nemocí a pomáhají nám udržet si co možná nejlepší celkové zdraví.

To, kolika se dožijete let, nezáleží jen na genetice. Ukázalo se totiž, že velkou roli hrají také faktory, jako je životní styl a prostředí.

Nepřejídejte se

Existuje spojitost denního příjmu kalorií s dlouhověkostí. Studie naznačují, že nižší příjem kalorií může znamenat delší život.

Důvodem je zejména fakt, že snížení energetické hodnoty konzumované stravy snižuje riziko obezity, která je často spojována s předčasnou smrtí, jak dokazují výzkumy.

Jezte více oříšků

Ořechy jsou nabité živinami. Mimo jiné obsahují velké množství bílkovin, vlákniny a dalších důležitých komponentů. K jejich pozitivnímu efektu na naše zdraví přispívá také to, že jsou zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. Patří mezi ně mimo jiné měď, hořčík, draslík, folát, niacin a vitamíny B6 a E.

Dále také snižují riziko vzniku srdečních chorob, některých forem rakoviny a cukrovky, jak dokazují výzkumy.

Kurkuma

Kurkuma je jednou z těch nejúčinnějších potravin, pokud jde o oddálení stárnutí organismu. Může za to látka, kterou toto sytě žluté koření obsahuje, zvaná kurkumin.

Tato látka má velmi silné protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, díky tomu má pozitivní vliv na celkový stav našeho mozku, plic, srdce a také snižuje riziko vzniku rakoviny, jak dokazují studie.

Zůstaňte aktivní

To, že fyzická aktivita pozitivně ovlivňuje délku našeho života, asi všichni víme.

Studie ale ukazují, že k tomu, aby na nás cvičení mělo pozitivní vliv, stačí i jen 15 minut fyzické aktivity denně. Kromě toho cvičení také pomáhá snižovat riziko vzniku různých nemocí.

Alkohol

Silná konzumace alkoholu nepříznivě ovlivňuje celkový stav našich jater, srdce a slinivky. Výzkumy také poukazují na to, že může vést k předčasné smrti.

Studie dokazují, že spolu se zmírněním konzumace alkoholu se také snižuje pravděpodobnost, že způsobí vznik vážné nemoci.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Fotka s bleskem vám může zachránit život. Odhalí dokonce i rakovinu, tvrdí lékař.