Potřebujete rychle rozmrazit auto? Tipy a triky, jak na to

Kdo z nich odjede první? Ten, který zná naše tipy a triky.
 

Ráno přijdete k autu a zjistíte, že je zamrzlé, pokryté sněhem a zámek je zledovatělý. Co teď? Víme, jak se nepříjemné situaci vyhnout a odjet co nejdřív, bez poškrábaného skla a ulomené kliky. Není to žádná věda. Stačí být připraveni. 

Mrazivé počasí s sebou přineslo spoustu sněhu a ledu. A má být ještě hůř. Jak se připravit na zamrzlé auto a situaci vyřešit bez problémů? 

Pomocníci v boji s ledem a sněhem

  • Škrabka - Čím větší rozpětí škrabky, tím méně práce? Záleží na tom, jakou máte sílu, ta se totiž rozloží do velké plochy a nemusí pak být dost účinná.
  • Protinámrazová fólie - Naprosto nejlepší vychytávka v boji s námrazou předního skla. Pozor, někdy může přimrznout na skle.
  • Sáček s pískem - Pomůže na ledu a není drahý. Jednoznačně jde o opatření, které se vyplatí.
  • Řetězy - Je dobré si zkusit řetězy nasadit dopředu, protože to není úplná brnkačka. 
  • Podložka na sníh - Pro nasazení řetězů je ideální mít s sebou i podložku na sníh, jistě ji oceníte.
  • Lopatka - Ta vám pomůže při odstanění sněhové čepice, se kterou byste rozhodně jezdit neměli.
  • Rukavice - Přestože jste otužilí, led může být pěkně ostrý a ani škrábnutí škrabkou nebude příjemná záležitost. 

Když parkujete, můžete si pojistit pozdější rychlý odjezd. V prvé řadě je dobré dát si pozor na to, kde vlastně parkujete. Nechat auto vedle vysoké budovy se střechou, odkud může sjet pár desítek kilo ledu dolů na vaše auto, se nevyplácí. Na přední sklo položte protinámrazovou fólii. Z auta vyndejte rozmrazovací sprej, protože když zapomenete sprej na rozmrazení zámku v autě, moc vám nepomůže.

Vyhněte se poškrábanému přednímu sklu tak, že nejdřív nastartujete a zapnete foukání na přední sklo. Led zespodu roztaje a oškrábání bude otázkou vteřin. Stejný princip použijte, i když vám přimrzne fólie. Pokud budete drhnout sklo od ledu škrabkou, mikročástečky vám poškrábou přední sklo a výhled už nikdy nebude takový. Navíc se v maličkých škrábancích po zbytek roku usazuje další špína. Pokud nemáte čas čekat na ohřátí skla zevnitř, polijte vodou přední sklo. Tady platí zásada, že stačí voda, která je jen přiměřeně studená. Horká nebo vařicí voda by se bleskově odpařila, ovšem led by na okně zůstal.