Terapie internetem a 5 antistresových míst

Internet jako zdroj stresu i jako místo, kde se ho zbavíte
 

Všichni máme na internetu místa, kam se chodíme bavit, kde se nám zázračně spraví nálada, i když je nám špatně. Stres okamžitě zmizí a svět je zase místem, kde se dá žít.

Přestože na nás stres padá často právě u naší klávesnice a na internetu, je internet i úžasným místem, kde stres můžeme vyhnat zase pryč. Stačí jen pár minut.

Terapie internetem

Jako se vším, je dobré vědět, kde jsou meze. Přemíra zábavy a zábavných videí může vést k prohloubení stresu a k pocitu, že jen marmíme svůj čas i život. Přesto rychlý pozitivní efekt je nepopiratelný. "Na internetu se bavím mezi prací. Vypnu u toho mozek, najdu si čas vypít čaj a dát si svačinku. Jinak bych se z těch excelových tabulek asi zbláznil," vysvětluje Martin Havránek svůj pracovní režim. "Navíc se u videí často pobavíme i s kolegy. Sdílíme podobný smysl pro humor, a tak vždycky někdo s něčím přijde. Šéf to bere, ví, že nejsme stroje a že chvilkové uvolnění zvyšuje produktivitu práce. Občas dokonce sám pustí něco, co našel on," popisuje Martin z Kladna. "Pokud jde o to, čím se bavím doma, tam už počítač vůbec nezapínám. Myslím, že je dobré udržovat svůj život v rovnováze, a tak doma na videa a srandičky nekoukám," líčí Martin Havránek z Kladna svůj rozumný přístup k zábavě online.

Simon's Cat - Geniální animátor, který kreslí své kočky. Má dokonale zmapovanou jejich povahu a při jeho animovaných krátkých videích umřete smíchy. Simona a jeho kočky koupil Disney, a tak se na trh valí spousta kouzelných předmětů malovaných Simonovou rukou. 

Gad Elmaleh - Francouzský komik, jehož humor vás dostane. Srandu si klidně udělá i z Francouzů. Komedie není jen to, co říká, ale i to, jak u toho vypadá. Zkrátka francouzský Rowan Atkinson, možná ještě lepší.

Mrazivá tajemství - Mrazivá tajemství jsou spíše pro dospělé, nabízí pohled na pohádky s životem poučenýma očima. Dávají legraci a vtip, ale i podnět k zamyšlení nad tím, na čem pohádky vlastně stojí. Zábava na pár minut, která vás dostane.

Pandy, kozy, koťata a štěňata na youtube - Youtube je plný videí s nejrůznější rozkošnou zvěří, která vás zbaví všech stresů a chmur. Je jedno, jestli budete deset minut sledovat sestřih videí pand, které lezou na stromy a válí se po zemi, nebo vtipných koťat. 

Monty Python - Máte rádi anglický suchý humor? Vtipné dialogy i situační komedie čekejte od Monty Pythonu, přestože jde o starší videa, což je z nich patrné. Tento styl humoru nebude nikdy mimo.