Prasečí rodinka se usídlila na zahradě rodiny z Nymburska. Kdo měl pevnější nervy?

Jak se jim daří?
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Kuriózní situace se stala na Nymbursku. Prasečí rodinka tvořená čtyřmi mláďátky a bachyní se totiž rozhodla, že se nastěhuje  na zahradu rodinného domu. Jak se situace nakonec vyřešila?

Představte si, že se probudíte, otevřete okno a spatříte na své zahradě hned pět divokých prasat. Tohle přesně se stalo jedné rodině na Nymbursku. Ta dokonce z obydlí raději nevycházela ze strachu, že by na ně bachyně mohla vystartovat, jelikož svá mláďata opravdu vášnivě chránila. 

Jak se vše vyřešilo?

Nejprve se marně čekalo, zda divočáci sami ze zahrady odejdou, ovšem to bylo marné. A tak se místní pokusili celou rodinku odlákat pryč. Nakonec to skončilo tak, že bachyně utekla a nechala čtveřici malých prasátek napospas osudu. Ta by samozřejmě sama bez pomoci neměla šanci na přežití.

O mláďata se stará Záchranná stanice na Huslíku

Nakonec se ale minimálně přechodný domov pro malá prasátka přeci jen našel. Útočiště našla v Záchranné stanici na Huslíku. Nás zajímalo, jaká bude jejich budocnost a zda se ještě někdy budou moci vrátit do volné přírody.

"Většinou se do volné přírody nevrací, i když je pravdou, že jelikož jsou ve čtyřčlenné skupině, tak by to i eventuálně šlo. My ale takový postup nepreferujeme. Především kňourci mohou být ve volné přírodě velmi nebezpeční. Nyní je především vypipláme a následně se budeme snažit umístit je do nějakého ze zoo koutků, případně do obory,"  objasnil situaci vedoucí záchranné stanice Luboš Vaněk.

Tak doufejme, že se ve stanici všem pracovníkům podaří prasátka dostatečně dobře odchovat a třeba právě jejich skupina bude časem puštěna zpět na svobodu. Přeci jen, jsou to divoká prasata a u nich je určitě takový život daleko přirozenější.