Kdo si hraje, nezlobí! Praha 6 otevřela nové relaxační centrum

Pražané mají nový areál pro využití volného času
 

Na Vítězném náměstí vznikl zajímavý experiment, jehož cílem je vylákat lidi do ulic. Relaxační zóna Šesták má sloužit setkávání lidí, relaxaci, ale i vzdělávání.

Vítězné náměstí v Dejvicích, kde doposud bylo jen pár laviček k posezení, se může nově stát cílem procházek Pražanů. Přímo uprostřed Prahy 6 totiž radnice otevřela novou relaxační zónu.

K dispozici jsou stolní hry, hudební nástroje, houpací sítě i pouliční knihovna. Současně se tam budou pravidelně konat akustické koncerty, umělecké výstavy či kreativní vystoupení streetartových performerů. "Ulice patří lidem a lidé patří do ulic. Proto věřím, že tento projekt bude mít úspěch," usmíval se autor projektu a zároveň i zástupce starosty Martin Polách.

Slavnostní otevření se vydařilo. Spokojeni byli jak zástupci Prahy 6, tak i samotní návštěvníci. "Lidé ocenili zejména veřejnou knihovnu, do které může každý přidávat a brát si hnihy dle libosti. Své kouzlo měl i akustický koncert na piano, síťové houpačky nebo lehátka," vypočítával mluvčí městské části Martin Churavý.

Samotná název Šesták vznikl z veřejné ankety, odhlasovali si ho tak sami občané. Mezi dalšími nápady, které byly podle radnice zajímavé, se objevilo například Dejvicentrum, Coolťák nebo Kruhág. Nakonec, vyzkoušet si vše můžete sami, samozřejmě zdarma. A kdo ví, třeba se díky nejrůznějším hravým aktivitám dostanete až k práci snů.   

Klíčová slova: