Co nového chystají Středočeská koupaliště? V Radotíně a v Říčanech už se plave

 

Víkendové teploty už řadu lidí namlsaly k tomu, aby se porozhlédli po nejlepším koupališti. Ve Středočeském kraji se letos chystá řada novinek. A i když se má ještě na chvíli ochladit, štěstí přeje připraveným. Léto už se totiž nezadržitelně blíží. 

Zatímco většina koupališť je ještě zavřená nebo zatím "nejede" na plné obrátky, radotínský Biotop už počítá první návštěvníky. Slavnostní otevření bylo však spíš o zábavě než o koupání. Děti i dospělí si mohli vyzkoušet střelbu z laserových pušek, jízdu na paddleboardu či koňském hřbetě, vyrobit si něco pěkného na památku a využít mnoho dalších atrakcí. Přesto už se o uplynulém víkendu našlo pár odvážlivců, kteří si vyzkoušeli kvalitu místní vody. 

To na kladenských koupalištích u Sletiště a v Bažantnici se ještě pilně pracuje a provádějí se poslední rekonstrukce po zimě tak, aby byl pro návštěvníky připraven veškerý komfort. Přesto se nebudou měnit ceny vstupenek. Sezona u Sletiště začne 6. června, v Bažantnici 30. června. "Novinkou je hlavně venkovní zahrádka u nové restaurace Sleťák, která pojme 38 lidí, vyzdvihla největší "pecku" manažerka marketingu kladenských Sportovních areálů Veronika Povondrová.

Nezahálí se ani v areálu Sadská na Nymbursku, kde jsou nachystané nové pláže. Bývalá pískovna otevře 1. června a vstupné bude 20 korun, tedy stejné jako loni. "Připravena jsou i záchytná parkoviště, takže vjezd až úplně k vodě nebude možný," řekla Věra Šťastná z obecního úřadu v Sadské.

První hosté už si vyzkoušeli i přírodní koupaliště v Říčanech u Prahy. Tady se otvírá jako tradičně 1. května. Návštěvníci mají k dispozici travnatou pláž, dětské hřiště, venkovní stolní tenis a hřiště na plážový volejbal. Občerstvit se mohou v kiosku nebo restauraci.

Vyžlovka u Prahy je zatím ve fázi posledních příprav a doplňování zásob do místní restaurace. Otevření se sice plánuje na začátek příštího měsíce, ale to pravé přijde až 18. června, kdy zde má koncert skupina Wohnout.     

I rakovnické Tyršovo koupaliště už dohání jen poslední resty jako natírání chatek nebo skokanského můstku. Novinkou je kompletní zastřešení terasy a zbrusu nový tobogán. A ještě jednou věcí se může pyšnit provozovatel areálu Roman Jašek. "Chystáme i novou atrakci, takzvaný wakeboarding, bude to velké." Návštěvníci se tak mají i zde na co těšit! Jestli chcete ještě na poslední chvíli zhubnout do plavek, tak zde malá inspirace. Ale pospěště si, léto, doufejme, nepočká.