Policie pátrá po muži, který vláčel seniorku po zemi

Kladenská policie zatím tápe
 

Případy okradených seniorů jsou bohužel téměř na denním pořádku. Napadená žena v Kladně se však tentokrát bránila, protože před pár měsíci prošla podobnou zkušeností. Kabelku si tedy řádně střežila. Následky však byly mnohem horší, než "jen" finanční újma. 

Čtyřiaosmdesátiletá žena čekala na autobus na zastávce v Uhnošťské ulici v Kladně Kročehlavech, když k ní přistoupil muž a snažil se jí vytrhnout kabelku. Seniorka si ji ale držela oběma rukama, což se jí nakonec paradoxně stalo osudným. Lupič použil sílu a tomu stará žena samozřejmě nemohla odolat. 

Problematiku okrádání seniorů řeší i v Anglii. V přepočtu přes 6 miliard korun zmizelo z domů britských seniorů za loňský rok. Obrali je neznámí lidé i jejich nejbližší. Odborníci apelují na rodiny, aby jim nainstalovali bezpečnostní kamery.

Jakmile násilník kabelkou trhl, napadená spadla na zem. Přesto se svého majetku nechtěla vzdát a kabelku stále bránila. "Pachatel s ní smýkal po zemi, dokud se mu nepodařilo kabelky zmocnit. Poté utekl, aniž by kdokoli zakročil," potvrdila mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová. Seniorka tak přišla o 3 tisíce korun, mobil, doklady a klíče. Ještě horší však bylo, že kvůli těžším zraněním musela být převezena do nemocnice.  

Policie zatím totožnost útočníka nezná, proto se obrací na veřejnost. "V době útoku kolem projížděl autobus městské hromadné dopravy. Nebo mohl někdo vidět muže na útěku. Každá informace se nám hodí," dodala Šteinerová. Problém s okrádáním seniorů se řeší napříč celou republikou. Výjimkou není ani Slaný nebo třeba Praha či Beroun.