Šílený motorkář skončil! Dojel na pervitin za půl milionu

 

Několik měsíců trvala mnohdy doslova mravenčí práce kladenských policistů. Past nakonec sklapla a pervitin, který by měl na černém trhu hodnotu téměř půl milionu, se mezi odběratele nedostane. Tím to však ještě zdaleka nekončí.

Pamatujete si na šíleného motorkáře, o kterém jsme psali před několika dny? Pětačtyřicetiletý muž, který ujížděl policejnímu Passatu, následně do něj naboural a pak prchnul do lesa, je tentýž, který byl teď zadržen přímo při výrobě metamfetaminu, lidově zvaného pervitin, s kompletní laboratoří. Na motorku zřejmě dlouho nesedne. Za svoji činnost si může odpočinout ve vězení na dva až deset let.

Pervitin je českou specialitou a má u nás tradici sahající hluboko do komunismu. Chemicky byl metamfetamin využíván už za druhé světové války pro zvýšení odvahy, rychlosti a zběsilosti vojáků.

Přitom chlapík na to šel chytře. Výroba samotná probíhala vždy jinde, aby se nedalo vysledovat konkrétní místo. To se ale nakonec podařilo a při domovních prohlídkách pak policisté zajistili několik set gramů hotové drogy. Dále našli i několik litrů materiálu připraveného k přímé výrobě drogy, kompletní varnu, prekurzory sloužící k výrobě drogy, hotovost v řádech několika desítek tisíc korun, pistoli a další věci, které zabavili jako důkaz.

Práce policistů však ještě nekončí. Pokračují s výslechy dalších podezřelých i svědků, aby se podařilo zmapovat celou trestnou činnost zadrženého muže, který se prodejem pervitinu v podstatě živil. Je to další kousek mozaiky, který se podařilo rozbít. Nedávno skončili i dealeři pervitinu na Berounsku.