Kam za zábavou v Mladé Boleslavi? Palác Templ aktivitami praská

Připravená je zábava především pro děti
 

Prohlédněte si vnitřní expozice paláce Templ, zúčastněte se soutěží, vyzkoušejte si zbroj středověkého rytíře nebo se na chvíli staňte archeologem. Program zabaví dospělé i děti.

Městský palác Templ v Mladé Boleslavi si pro prázdninové návštěvníky připravil bohatou nabídku. Na své si přijdou především rodiče s dětmi. Součástí programu je například prohlídka pozdně gotického městského šlechtického sídla, unikátní sklepní prostory nebo stálá multimediální archeologická a historická expozice.

Zahrajte si "hledačku" v prostorách expozice nebo si vyzkoušejte rytířskou zbroj

Na návštěvníky čeká prohlídka pozdně gotického městského šlechtického sídla a stálá multimediální archeologická a historická expozice, která nabízí padesát videoprojekcí o archeologických a historických zajímavostech Mladé Boleslavi a Českého ráje.

Pro děti je připravená vědomostní "hledačka" v prostorách expozice nebo pexeso s archeologickou a historickou tematikou a mnoho dalšího. Soutěže „Najdi a doplň chybějící města na mapě Mikuláše Klaudiána z roku 1518“ se mohou zúčastnit i dospělí. Prohlédnout si můžete výstavu v galerii nebo vyzkoušet rytířskou zbroj.

V Templu se stále slaví výročí narozenin Karla IV., vyzdobit jeho iniciály si můžete prapor nebo roucho.

Návštěva tohoto programu vás vyjde na šedesát korun.

Plánujete výlet na kole? Vyrazte na Karlštejn!

Na děti čeká korálková dílna i archeologická práce

Děti si mohou vyrobit originální náramky ze skleněných korálků, vyzkoušet malování šperků nebo zdobení erbu podle historického vzoru i vlastní fantazie.

Co takhle vyzkoušet si práci archeologa? Na archeologickém hřišti na parkánu si vyzkoušejte odkrytí kostry skrčence z doby bronzové, odkrývání a sestavování nádob. Zahrát si můžete na lovce házením imitacemi pravěkých oštěpů na figuríny medvěda, kance nebo vlka.

Otevřeno je denně kromě pondělí od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 16.00. Poslední prohlídka expozice začíná v 15.30.