Co přinesl uplynulý týden: Když si Češi nerozumí, mučení StB a Zemanova republika

 

Události aktuální, ale také rady, tipy či výlety do minulosti. To je týden na čtidoma, který si můžete připomenout spolu s námi. Jaké jsou zájmy pana prezidenta vůči Rusku a kdo byl nejlepší přítel z mládí Adolfa Hitlera? 

Jan Hamáček není v lehké situaci, ale postavil se k tomu čelem. Inspirací je mu slavný Rocky Balboa. Jaké jsou novinky ve světě tramvajové dopravy? V Praze jich tolik není, ale kapsářů za první republiky bylo mnohem víc. S tím si však tehdejší policie poradila.

Horší už je to s komunikací. Češi Čechům prostě někdy nerozumí. Stejně jako mnozí dodnes nemohou zkousnout smrt sympatického herce Jiřího Hrzána. Spravedlnost bychom jen těžko hledali ve věznici v Uherském Hradišti. V padesátých letech se tu totiž dělaly strašné věci a nikdo za to nebyl nikdy potrestán. 

Plodný týden hlásí u archeologů. Nejdříve zjistili, kde ležel Juditin most a následně našli úkryt biblického Davida. Od těžkých témat je někdy dobré utéct na zahrádku. Někdy však stačí pečovat o hortenzii v záhoně či květináči. Jen pozor na chyby. České elektrárny chce zabalit v dárkovém balení Miloš Zeman, aby je následně předal Rusku. Hurá!

Z toho nás zachrání leda tak antistresové omalovánky. Ty evidentně moc nepoužíval Adolf Hitler. Své o tom věděl jediný Čech, který měl právo být jeho přítelem. Z nouze ctnost. Zajímavá pražská čtvrť Na Slatinách okouzluje dodnes. Koukáte na Tour de France? Někdy je to vážně krvák. Smrt v očích mají také teroristi. Kdo se pokusil o útok na nevinné na našem území? Je však čas přepsat učebnice. Homo sapiens totiž do Evropy přišli úplně jinak…